TypTienTwee©

"TypTienTwee© is de nieuwste versie van de typmethode TypTien. Deze methode is er op gericht om iedereen op een speelse manier vlot te leren typen op een computer."

Voor wie?

Kinderen met fijnmotorische problemen, dyspraxie, dyslexie, dysorthografie en autismespectrumstoornis hebben het vaak heel moeilijk om te schrijven. De schrijfmotoriek schiet te kort en hoewel ze wel weten wat ze zouden willen schrijven, krijgen ze hun gedachten maar moeilijk op papier. Werken op een computer zou een hulp kunnen zijn, maar daarvoor moeten ze kunnen typen!? TypTienTwee© is ook bedoeld voor kinderen zonder motorische of andere problemen en die graag willen leren blind typen.

Hoe?

TypTienTwee© heeft een unieke aanpak, waardoor het voor kinderen met handvaardigheidproblemen gemakkelijker wordt om blind te leren typen. Om het typen zo goed mogelijk te integreren worden alle leerkanalen (auditief, visueel, motorisch-tactiel, geheugen en redeneren) gelijktijdig aangesproken. Er wordt gewerkt met kleurtjes, met figuurtjes, met verhaaltjes, spelletjes, invuloefeningen, denkoefeningen,…

TypTienTwee© kan in een therapeutische situatie worden aangeboden individueel, in groepjes van 4 à 6 kinderen of vanaf het vijfde leerjaar klassikaal.

Inschrijven kan enkel voor de volledig reeks

INHOUD

1 intakegesprek

+

10 typtientwee-sessies

+

 werkblaadjes & thuisoefeningen

 

Je kan hiervoor terecht bij

Aandacht: TypTienTwee© is niet hetzelfde als Typ10!!!

Enkel TypTien en TypTienTwee is het psychomotorisch sterke origineel van praktijk EXPLORE! Op het internet circuleert een versie onder de naam Typ10, wat een door iemand anders uitgebrachte zwaar ‘verouderde’ versie is.

Explore heeft niets te maken met de website www.Typ10.be of www.typtien.be (met cijfers of letters), noch met C&Explore! Wees dus alert! Explore Praktijk geeft hier de 100% originele versie 2.0.