WONINGAANPASSINGEN

De doorsnee Belg zit met een baksteen in zijn maag. We (ver)bouwen liefst maar één keer met de bedoeling om er de rest van ons leven te kunnen blijven wonen. We willen onze woning graag zo modern mogelijk (ver)bouwen en inrichten, maar er wordt zelden tot nooit rekening mee gehouden met wijzigingen van eigen situatie of gezinssituatie. 

Pas als men onverwacht fysieke problemen krijgt,bv. door een ongeval of omwille van ouderdom, worden we pas geconfronteerd met de realiteit: de woning is helemaal niet aangepast aan de problematiek van de inwoner met als gevolg dat we in onze eigen woning geïsoleerd geraken.

Daarom is de ergotherapeut er om hierin ondersteuning te bieden. Afhankelijk van de hulpvraag wordt er nagegaan wat de mogelijkheden zijn binnen het verbouwen van een bepaalde woonplaats. Dit kan gaan van eenvoudige kleine aanpassingen tot grotere verbouwingen. Niet alleen binnenshuis kunnen aanpassingen gebeuren, ook buitenshuis kan er gekeken worden naar de toegankelijkheid van de woning.

floor-plan-1474454_1920
wc-1210963_1920
wheelchair-749985_1920

"Wonen op maat"

Hoe kan een ergotherapeut jou helpen?

Na een analyse van jouw wensen, behoeften en noden werkt de ergotherapeut (al dan niet in samenwerking met architect en aannemer) een persoonlijk woon-plan voor je uit.

Meer info? Neem vrijblijvend contact op met één van onze ergotherapeuten.

Je kan hiervoor terecht bij:

Nele Hostie

Ellen Bruyninckx